Odesílání...

Domov pro ty, kteří potřebují vaši lásku a naši péči
žádost o přijetí
Žádost o přijetí
 

X

Informace o zpracování osobních údajů – zájemce o přijetí

dle čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „GDPR“)

  1. SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    V závislosti na Vaší volbě o umístění v příslušném pobytovém zařízení sociálních služeb je správcem Vašich osobních údajů jeden z následujících poskytovatelů:

    a) Domov Alzheimer Darkov z.ú., se sídlem Lázeňská 48/41, Lázně Darkov, 735 03 Karviná, IČ 024 96 470, zapsaný v rejstříku ústavů vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl U, vložka 270;

    b) Domov Alzheimer Roztoky u Prahy z.ú., se sídlem Nádražní 1640, 252 63 Roztoky, IČ 024 56 826, zapsaný v rejstříku ústavů vedeném Městským soudem v Praze, oddíl U, vložka 646;

    c) Domov Alzheimer Most z.ú., se sídlem Táboritů 2180/8, 434 01 Most, IČ 046 54 374, zapsaný v rejstříku ústavů vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl U, vložka 199 (všichni poskytovatelé dále jen „Domov Alzheimer“)

    Domov Alzheimer jmenoval Pověřence pro ochranu osobních údajů, kterého lze kontaktovat na poverenec@domovalzheimer.cz.  

  2. ÚČELY ZPRACOVÁNÍ A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Domov Alzheimer shromažďuje a zpracovává Vaše osobní údaje poskytnuté telefonicky, osobně, písemně či elektronicky pro účely posouzení, zda splňujete podmínky pro přijetí do Domova Alzheimer a uzavření smlouvy o poskytování sociálních služeb, a pro případ, kdy sice splňujete podmínky pro přijetí, ale z kapacitních důvodů není možné s Vámi uzavřít smlouvu o poskytování sociálních služeb, pro účely zařazení Vaší žádosti do evidence zájemců o poskytnutí sociální služby. Zákonnými důvody zpracování Vašich osobních údajů jsou:

    • zpracování je nezbytné za účelem přijetí opatření na Vaši žádost před případným uzavřením smlouvy (čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR).

  3. ROZSAH ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Pro proces posouzení splnění podmínek pro přijetí do Domova Alzheimer jsou požadovány Vaše základní identifikační a kontaktní údaje, včetně zvláštní kategorie osobních údajů (informace o zdravotním stavu) a základní identifikační a kontaktní údaje kontaktní osoby. Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné. Bez poskytnutí osobních údajů však nelze posoudit splnění podmínek pro přijetí do Domova Alzheimer či zařazení žádosti do evidence zájemců o poskytnutí sociální služby.

  4. KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ, KTEROU JSOU PŘEDMĚTEM ZPRACOVÁNÍ

    Předmětem zpracování jsou adresní a identifikační údaje sloužící k jednoznačné a nezaměnitelné identifikaci:
    a) zájemce o poskytnutí sociální služby, jimiž jsou jméno, příjmení, datum narození, adresa trvaného pobytu, adresa aktuálního pobytu, příslušnost ke zdravotní pojišťovně informace o zdravotním stavu, osobní a sociální anamnéza, údaj o přiznaném příspěvku na péči, výše příjmů, údaje související s narušením schopnosti zájemce právně jednat,
    b) kontaktní osoby, jimiž jsou jméno, příjmení, e-mail, korespondenční adresa, telefon.

  5. PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Veškeré osoby, které s osobními údaji zájemců o poskytnutí sociální služby přicházejí do styku v rámci plnění svých pracovních nebo smluvně převzatých povinností, jsou vázány zákonnou nebo smluvní povinností mlčenlivosti.

    Příjemcem osobních údaje je Domov Alzheimer.

    Domov Alzheimer prohlašuje, že nebude předávat osobní údaje do třetích zemí nebo jakékoli mezinárodní organizaci.

  6. DOBA ULOŽENÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Vaše osobní údaje a osobní údaje kontaktní osoby, poskytnuté dobrovolně v souvislosti s posouzením, zda splňujete podmínky pro přijetí do Domova Alzheimer, zpracováváme do doby uzavření smlouvy o poskytnutí sociální služby. V případě, že nesplňujete podmínky pro přijetí do Domova Alzheimer, budou Vaše osobní údaje vymazány po uplynutí 3 měsíců od jejich poskytnutí, nebude-li jejich zpracování potřebné za účelem oprávněného zájmu Domova Alzheimer.

  7. PRÁVA KLIENTŮ

    V souladu s platnou legislativou můžete uplatnit svá práva subjektu údajů. Máte právo na přístup k údajům, které o Vás zpracováváme a právo požadovat opravu údajů. Můžete požádat o výmaz osobních údajů, popř. o omezení jejich zpracování, pokud ovšem není nutné dále je zpracovávat pro splnění právních povinností Domova Alzheimer. Dále máte právo na přenositelnost údajů v rozsahu stanoveném platnými právními předpisy a máte právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů. Pokud se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušování Vašich práv, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů.

X

Souhlas se zpracováním osobních údajů – odeslání zprávy prostřednictvím kontaktního formuláře na webových stránkách

Uděluji souhlas správci osobních údajů, kterým je, dle výběru adresáta dotazu:
a) Domov Alzheimer Darkov z.ú., se sídlem Lázeňská 48/41, Lázně Darkov, 735 03 Karviná, IČ 024 96 470, zapsaný v rejstříku ústavů vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl U, vložka 270;
b) Domov Alzheimer Roztoky u Prahy z.ú., se sídlem Nádražní 1640, 252 63 Roztoky, IČ 024 56 826, zapsaný v rejstříku ústavů vedeném Městským soudem v Praze, oddíl U, vložka 646;
c) Domov Alzheimer Most z.ú., se sídlem Táboritů 2180/8, 434 01 Most, IČ 046 54 374, zapsaný v rejstříku ústavů vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl U, vložka 199 (všichni společně dále jen „Domov Alzheimer“), aby za účelem odpovědi na můj dotaz, zaslaný prostřednictvím kontaktního formuláře umístěného na webových stránkách Domov Alzheimer, zpracovával mé osobní údaje, a to v rozsahu:

Souhlas uděluji na dobu 12 měsíců, nebude-li souhlas odvolán dříve.

Jedná se o osobní údaje, jejichž poskytnutí je vázáno na Váš souhlas. Souhlasem se nevzdáváte žádného ze svých zákonných práv a můžete tak uplatnit svá práva subjektu údajů. Máte právo kdykoliv odvolat svůj souhlas, aniž by tím byla dotčena zákonnost zpracování založená na Vašem souhlasu uděleném před jeho odvoláním. Máte právo na přístup ke zpracovávaným údajům a právo požadovat opravu údajů. Můžete požádat o výmaz osobních údajů, popř. omezení jejich zpracování. Pokud se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušování Vašich práv, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Zpracování poskytnutých údajů je prováděno správcem osobních údajů, který však může pověřit zpracováním údajů třetí osobu, tzv. zpracovatele. Zpracování je možné pouze na základě uzavřené smlouvy, která zavazuje zpracovatele ke stejné míře ochrany údajů, jakou poskytuje Domov Alzheimer.

 Tento souhlas můžete kdykoliv odvolat, a to oznámením na e-mail:

Domov Alzheimer jmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů, kterého lze kontaktovat na poverenec@domovalzheimer.cz.

X

Informace o zpracování osobních údajů – uchazeč o zaměstnání

dle čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jenGDPR“)

  1. SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Dle Vašeho výběru poskytovatele, u něhož se ucházíte o zaměstnání, je správcem Vašich osobních údajů jeden z následujících zaměstnavatelů:
    a) Domov Alzheimer Darkov z.ú., se sídlem Lázeňská 48/41, Lázně Darkov, 735 03 Karviná, IČ 024 96 470, zapsaný v rejstříku ústavů vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl U, vložka 270;
    b) Domov Alzheimer Roztoky u Prahy z.ú., se sídlem Nádražní 1640, 252 63 Roztoky, IČ 024 56 826, zapsaný v rejstříku ústavů vedeném Městským soudem v Praze, oddíl U, vložka 646;
    c) Domov Alzheimer Most z.ú., se sídlem Táboritů 2180/8, 434 01 Most, IČ 046 54 374, zapsaný v rejstříku ústavů vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl U, vložka 199 (všichni poskytovatelé dále jen „Domov Alzheimer“)

    Domov Alzheimer jmenoval Pověřence pro ochranu osobních údajů, kterého lze kontaktovat na poverenec@domovalzheimer.cz.

  2. ÚČELY ZPRACOVÁNÍ A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Domov Alzheimer shromažďuje a zpracovává Vaše osobní údaje poskytnuté telefonicky, osobně, písemně či elektronicky pro účely výběrového řízení uchazeče o zaměstnání na danou pracovní pozici v Domově Alzheimer. Zákonnými důvody zpracování Vašich osobních údajů jsou:
    • zpracování je nezbytné za účelem přijetí opatření na Vaši žádost před případným uzavřením pracovní smlouvy nebo dohody o práci konané mimo pracovní poměr (čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR)
    • zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů Domova Alzheimer (čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR).

  3. ROZSAH ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Pro účast ve výběrovém řízení jsou požadovány Vaše základní identifikační a kontaktní údaje, dále informace týkající se vzdělání, pracovních zkušeností, délky praxe, dovedností, schopností a v případě uchazečů o zaměstnání na pozici zařazené do sociálního úseku, úseku ošetřovatelské péče a úseku ředitele – pracoviště dokumentace a vykazování zdravotním pojišťovnám údaje o bezúhonnosti. Jiné údaje v souvislosti s výběrovým řízením zpracovávány nejsou.

    Předmětem zpracování nejsou zvláštní kategorie osobních údajů.
    Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné. Bez poskytnutí osobních údajů však není účast ve výběrovém řízení možná.

  4. KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ, KTEROU JSOU PŘEDMĚTEM ZPRACOVÁNÍ

    Předmětem zpracování jsou adresní a identifikační údaje sloužící k jednoznačné a nezaměnitelné identifikaci uchazeče o zaměstnání, jako jsou:
    • jméno, příjmení, titul, datum narození
    • údaje umožňující kontakt s uchazečem v rozsahu kontaktní adresa, číslo telefonu, e-mail
    • popisné údaje (údaje o dřívějších zaměstnáních a praxi, údaje o vzdělání, údaje, jež uchazeč sdělil v poskytnutém CV a v rámci komunikace s Domovem Alzheimer)
    • v případě uchazečů o zaměstnání na pozici zařazené do sociálního úseku, úseku ošetřovatelské péče a úseku ředitele – pracoviště dokumentace a vykazování zdravotním pojišťovnám údaje o bezúhonnosti
    • další nezbytné údaje.

  5. PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Veškeré osoby, které s osobními údaji zájemců o zaměstnání přicházejí do styku v rámci plnění svých pracovních nebo smluvně převzatých povinností, jsou vázány zákonnou nebo smluvní povinností mlčenlivosti.
    Příjemcem osobních údaje je Domov Alzheimer.
    Pro výše uvedené účely zapojujeme do procesu náboru i provozovatele pracovních portálů, které, jakožto zpracovatele, užíváme v rámci výběrového řízení (např. Jobs.cz, Práce za rohem, Práce.cz)
    Domov Alzheimer prohlašuje, že nebude předávat osobní údaje do třetích zemí nebo jakékoli mezinárodní organizaci.

  6. DOBA ULOŽENÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Osobní údaje budou zpracovávány po dobu přípravy a realizace výběrového řízení na konkrétní pracovní pozici. Po ukončení výběrového řízení budou osobní údaje vymazány po uplynutí 3 měsíců, nebude-li jejich zpracování potřebné za účelem oprávněného zájmu Domova Alzheimer.

  7. PRÁVA UCHAZEČE O ZAMĚSTNÁNÍ

    V souladu s platnou legislativou můžete uplatnit svá práva subjektu údajů. Máte právo na přístup k údajům, které o Vás zpracováváme a právo požadovat opravu údajů. Můžete požádat o výmaz osobních údajů, popř. o omezení jejich zpracování, pokud ovšem není nutné dále je zpracovávat pro splnění právních povinností Domova Alzheimer. Dále máte právo na přenositelnost údajů v rozsahu stanoveném platnými právními předpisy a máte právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů. Pokud se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušování Vašich práv, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Odborný garant stravování

Kvalita stravování je pro naše klienty velmi důležitá. Alzheimerova choroba narušuje některé funkce mozku. To má za následek, že organizmus pacienta nedokáže zpracovat všechny živiny a může tak docházet k podvýživě a dalším stravovacím problémům. Proto je u klientů s tímto onemocněním důležité jejich výživu pečlivě sledovat a pravidelně monitorovat jejich tělesnou váhu.


prof. MUDr. Luboš Sobotka CSc. 

Výživu našich klientů jsme svěřili do rukou povolaného odborníka. Odborným garantem stravování v našich domovech se stal prof. MUDr. Luboš Sobotka CSc. Profesor Sobotka nyní působí jako přednosta Kliniky gerontologické a metabolické ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Studoval u nás i v zahraniční a během své profesní dráhy působil i mimo Českou republiku. Vyučoval například na European Gastrosurgical School v Amsterdamu, byl předsedou Educational and Clinical Practics committee ESPEN a působil také ve Spojených státech. Je spoluautorem několika monografií o výživě a hlavním editorem všech vydání mezinárodní učebnice Basics in Clinical Nutrition, která byla přeložena do několika světových jazyků.

Podrobný životopis prof. MUDr. Luboše Sobotky CSc. najdete zde.


Na slovíčko s prof. Lubošem Sobotkou

Přečtěte si jak se dostal ke své práci, proč je výživa pro lidi s demencí tak zásadní téma nebo jak relaxuje »»»


 Odborné články

SouhlasímTento web využívá soubory cookies. Pokračováním souhlasíte s jejich používáním. Další informace